ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Τεχνικές άντλησης νερού: Ποιες είναι οι καλύτερες;

Εάν η οικία ή η επιχείρησή σας έχει υποστεί σοβαρή βλάβη από την υπερβολική είσοδο νερού, είτε λόγω πλημμύρας είτε σπασμένων σωληνώσεων,  είναι σημαντικό να αφαιρεθεί ο όγκος του νερού το συντομότερο δυνατό. Τα διάφορα αντικείμενα που έχετε στο χώρο σας όταν έρθουν σε επαφή με τα λιμνάζοντα ύδατα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να διαβρωθούν ή να καταστραφούν ολοκληρωτικά.

Συνηθισμένες τεχνικές άντλησης νερού

Υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άντληση νερού ώστε να απαλλαγείτε από περαιτέρω μπελάδες. Εάν η πλημμύρα έχει συμβεί λόγω σπασμένων σωληνώσεων, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε την παροχή νερού ώστε να σταματήσει η εισροή στο κτίριο και έτσι με τις κατάλληλες τεχνικές από τα εξειδικευμένα συνεργεία το νερό να απομακρυνθεί άμεσα.

Οι πιο συνηθισμένες τεχνικές για άντληση νερού στην Αθήνα είναι οι εξής:

  • Σκούπες: Οι σκούπες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απορροφήσουν το νερό από το δάπεδο, τα χαλιά και άλλες επιφάνειες. Αυτές οι σκούπες συνήθως λειτουργούν βάζοντας ένα διάλυμα καθαρισμού που απομακρύνει την υγρασία. Το νερό στη συνέχεια κρατείται σε μια δεξαμενή, οι συγκεκριμένες σκούπες μπορούν να κρατήσουν περισσότερο όγκο νερού στις δεξαμενές τους και χρησιμοποιούνται όταν η βλάβη είναι μεγάλη.
  • Αντλίες: Οι αντλίες μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του νερού από ένα κτίριο. Λειτουργούν πραγματοποιώντας  άντληση του νερού, ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό μέσα από μια αποχέτευση. Αυτές οι αντλίες που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη νερού, μπορεί να ποικίλλουν σε μέγεθος καθιστώντας ευκολότερη την άντληση του νερού.  Εάν η στάθμη του νερού είναι υψηλή, μια υποβρύχια αντλία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άντληση του νερού.

Τι συμβαίνει μόλις πραγματοποιηθεί η άντληση υδάτων; 

Αφού έχει γίνει η εφαρμογή μίας από τις παραπάνω μεθόδου και έχει αφαιρεθεί ολόκληρος ο όγκος νερού, πρέπει να ακολουθήσει η διαδικασία ξήρανσης. Συνήθως, κρίνεται απαραίτητη η χρήση αφυγραντήρων και ανεμιστήρων υψηλής ταχύτητας ώστε να εξατμιστεί η  περισσευούμενη υγρασία και να αποκατασταθούν τα σωστά επίπεδα υγρασίας στο χώρο, έτσι ώστε να αποφευχθεί το φούσκωμα στο ξύλινο  δάπεδο και στα έπιπλα.

Δείτε περισσότερα για περιοχές άντλησης υδάτων στην Αθήνα:

1 Comment
  1. escorts 12 Ιουνίου, 2019 at 1:19 μμ - Reply

    Καλησπέρα, έχω ένα υπόγειο που μαζεύει νερό και έχω αντλία αλλά δεν φτάνει, μπορούμε να βρούμε λύση;

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Call Now Button