Πώς να αντλήσετε νερό από ένα υπόγειο

Πώς να αντλήσετε νερό από ένα υπόγειο

Είτε είστε θύμα μιας σπασμένης γραμμής ύδρευσης, είτε ακραίων καιρικών συνθηκών, το νερό στο υπόγειο πάντα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Μόλις σταματήσει η εισροή νερού, είναι απαραίτητη η άντληση νερού του υπογείου, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μπορείτε να πληρώσετε μια υπηρεσία άντλησης υδάτων για να αντλήσετε το νερό, αλλά αν το φαινόμενο είναι εκτεταμένο στη γύρω περιοχή, μπορεί να μην μπορούν να έρθουν άμεσα στο υπόγειό σας.

Μπορείτε να νοικιάσετε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες από καταστήματα ενοικίασης ή να αγοράσετε παρόμοιο από καταστήματα υλικών. Η άντληση του υπογείου δεν είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν θέματα ασφάλειας.

Πριν από την άντληση νερού από το υπόγειο

Περιμένετε έως ότου τα εξωτερικά νερά σταματήσουν να εισέρχονται στον χώρο. Αν το νερό στέκεται στην αυλή σας γύρω από τα θεμέλια του σπιτιού σας, είναι πολύ νωρίς για να αντλήσετε. Απενεργοποιήστε το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι εάν είναι ακόμα σε λειτουργία. Κρατήστε τα παιδιά και τα κατοικίδια μακριά από το υπόγειο.

Εξοπλισμός για άντληση νερού

Μια υποβρύχια αντλία είναι απαραίτητη για την αφαίρεση του νερού. Η αντλία είναι συσκευασμένη σε αδιάβροχο κέλυφος και διαθέτει ένα σφραγισμένο ηλεκτρικό καλώδιο και ένα εξάρτημα που συνδέεται με έναν κανονικό εύκαμπτο σωλήνα κήπου ή έναν εύκαμπτο σωλήνα, ο οποίος έχει μεγαλύτερη διάμετρο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο εύκαμπτος σωλήνας, τόσο πιο γρήγορα η αντλία θα αφαιρέσει το νερό.

Εκτός από την αντλία και έναν εύκαμπτο σωλήνα, θα χρειαστείτε ένα καλώδιο επέκτασης βαριάς χρήσης και μια γεννήτρια για να λειτουργήσει η αντλία. Ένα σχοινί νάιλον είναι απαραίτητο για τη βύθιση της αντλίας αν το νερό είναι περισσότερο από μερικά πόδια βάθος.

Ρύθμιση της αντλίας για άντληση νερού

Συνδέστε το καλώδιο επέκτασης στο καλώδιο της αντλίας πριν τοποθετήσετε την αντλία στο υπόγειο. Ασφαλίστε τη σύνδεση, όπου δεν μπορεί να φτάσει το νερό, βιδώνοντας τα καλώδια γύρω από έναν γάντζο οροφής ή άλλο αντικείμενο που θα συγκρατήσει τη σύνδεση για να μην βραχεί.

Συνδέστε έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου ή έναν εύκαμπτο σωλήνα στο καπάκι στην κορυφή της αντλίας και συνδέστε ένα σχοινί ναύλον στο επάνω μέρος της αντλίας. Οι περισσότερες αντλίες έχουν μια θέση στην κορυφή της αντλίας όπου μπορείτε να δέσετε το σχοινί. Τοποθετήστε το άκρο του σωλήνα μακριά από το σπίτι σε μια βαθμίδα όπου το νερό μπορεί να στραγγίσει σε μια υδρορροή ή έναν υπόνομο.

Άντληση του νερού

Κατεβάστε την αντλία στο υπόγειο, χρησιμοποιώντας το σχοινί. Αν έχετε λίγα μόνο εκατοστά νερό, μπορείτε να φορέσετε μπότες από καουτσούκ και να τοποθετήσετε την αντλία στο πάτωμα στο χαμηλότερο σημείο. Αφού τοποθετηθεί η αντλία, ξεκινήστε τη γεννήτρια και συνδέστε το καλώδιο επέκτασης στη γεννήτρια. Αυτό θα ξεκινήσει την αντλία.

Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία αφαίρεσης χρησιμοποιώντας δύο ή περισσότερες αντλίες ταυτόχρονα. Μόλις η στάθμη του νερού πέσει σε λίγα εκατοστά, τοποθετήστε την αντλία στη χαμηλότερη στάθμη στο υπόγειο για να αφαιρέσετε όλο το νερό.

Σκούπα για υγρά ή ξηρά για άντληση νερού

Εάν το πρόβλημα του νερού περιορίζεται σε μια μικρή περιοχή και έχει βάθος μικρότερο από 1 ίντσα, ίσως μπορέσετε να αντλήσετε το νερό με μια σκούπα υγρών. Η συγκεκριμένη σκούπα λειτουργεί καλά, αλλά αντλεί το νερό σε μια εσωτερική δεξαμενή, η οποία χωράει περίπου 4 έως 5 λίτρα νερού. Κάθε φορά που η δεξαμενή είναι γεμάτη, πρέπει να την μεταφέρετε επάνω και να την αδειάζεται. Για οτιδήποτε αφορά πολύ μικρά προβλήματα άντλησης ύδατος, αυτή μπορεί να είναι η πιο εύκολη λύση.

Προστασία από τη μούχλα μετά την άντληση νερού

Ο γενικός κανόνας είναι ότι θα πρέπει να αντικαταστήσετε οτιδήποτε πορώδες αν καλύφθηκε από νερό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει επένδυση από γυψοσανίδα, αλλά και τα χαλιά. Υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν να καθαρίσουν τα χαλιά, αλλά η εξυπηρέτηση τους είναι συχνά τόσο ακριβή όσο η αντικατάσταση ενός χαλιού.

Για τους τοίχους, αφαιρέστε την επένδυση γυψοσανίδας και αφήστε το ξύλινο πλαίσιο να στεγνώσει εντελώς πριν εγκαταστήσετε νέα γυψοσανίδα. Η λειτουργία ενός αφυγραντήρα μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ξήρανσης. Συμβουλευτείτε το τοπικό τμήμα υγείας σας για συμβουλές σχετικά με τη μείωση του κινδύνου μούχλας.

Πώς να αντλήσετε νερό από ένα υπόγειο

Εξειδικευμένο συνεργείο για άντληση υδάτων

Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας Άντληση Υδάτων Αθήνα Αντωνίου διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα ενώ παράλληλα εγγυάται άμεσα αποτελέσματα σε εξαιρετικά φιλικές τιμές. Η ομάδα διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό για άντληση των υδάτων από υπόγεια, φρεάτια και κλειστούς χώρους οι οποίοι έχουν δεχθεί εισροή μεγάλου όγκου νερού.

Οι υδραυλικοί Αθήνα είναι εξειδικευμένοι συνεργάτες στην άντληση υδάτων. Έχουν τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που μέσα σε λίγες ώρες, στεγνώνουν μεγάλες επιφάνειες ικανοποιώντας του πελάτες.

Η εταιρεία Άντλησης Υδάτων Αθήνα Αντωνίου μπορεί να σας εξυπηρετήσει σε οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής και αν βρίσκεστε, αλλά και για οποιαδήποτε περίπτωση πλημμύρας (υπόγεια, γκαράζ, φρεάτια) άμεσα εντός λίγων ωρών και πάντα με συνέπεια.

Επίσης σας παρέχουν εγγύηση για το αποτέλεσμα της εργασίας. Καλέστε τους να σας εξυπηρετήσουν 24 ώρες το 24ωρο ενώ το συνεργείο τους θα έρθει στον χώρο σας σε λίγα λεπτά με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα!

Δείτε περισσότερα για περιοχές άντλησης υδάτων στην Αθήνα:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Call Now Button